Event Programa

De deur staat op een kier.

Na het succes van onze eerdere editie komt het event “Deuren & Drempels” weer terug!

Op 7 november om 13:15 openen de deuren van The Social Impact Factory in Utrecht voor ons evenement en jij kunt daarbij zijn.

Bereid je voor om je kennis op het gebied van digitale toegankelijkheid te verbreden en te leren van deskundigen via plenaire sessies en interactieve workshops.

Ga in gesprek met ervaringsdeskundigen en leer hoe je jouw digitale omgeving toegankelijker kunt maken.

Binnenkort vind je hier informatie over ons programma, de gastsprekers en de workshops waar jij je voor kunt inschrijven.

Aanmelden kan vanaf …augustus.

Houd de website in de gaten en klop op tijd aan, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Wetten en regels dragen eraan bij dat onze samenleving eerlijker, efficiënter en duurzamer wordt. Maar dat doen ze alleen als mensen er makkelijk mee kunnen werken. Daarom maakt Sdu wet- en regelgeving toegankelijk en toepasbaar voor alle professionals.

Tamara de Jong

Segment manager Overheid en werkgroep Diversiteit en Inclusie, Sdu

Programma 7 november volgt binnenkort!

Social Impact Factory Utrecht

Aannames en vooroordelen heeft iedereen. Je komt ze overal tegen. Ze zijn tenslotte menselijk. Mensen denken vaak iets zonder dat ze het zeker weten. Nog te vaak worden besluiten genomen op basis van aannames.

Welke deuren zouden er opengaan als we die aannames eens opzij zouden kunnen zetten?

"Digitale toegankelijkheid is alleen relevant voor mensen met een visuele beperking."

In Nederland zijn er naar schatting 2 miljoen mensen met een beperking, ook mensen met gehoor-, motorische, cognitieve en situationele beperkingen die online actief zijn.

"Mijn doelgroep bestaat niet uit mensen met een beperking, dus toegankelijkheid is niet nodig."

71% van de Nederlandse gebruikers met een beperking verlaat een website als deze niet toegankelijk is. Dit betekent dat je potentiële klanten misloopt.

"Digitale toegankelijkheid is duur en complex om te implementeren."

Hoewel sommige aanpassingen investeringen vereisen, zijn er veel eenvoudige en kosteneffectieve maatregelen die direct een groot verschil kunnen maken. ReadSpeaker biedt bijvoorbeeld gebruiksvriendelijke tools

"Toegankelijkheid gaat ten koste van design en creativiteit."

Toegankelijkheid en design kunnen perfect samengaan. Sterker nog, toegankelijke websites zijn vaak gebruiksvriendelijker en aantrekkelijker voor iedereen.

Ontmoet de sprekers: