Programma

Maandag 25 maart 2019, 09.30 – 16.00 uur
Van der Valk Hotel, Utrecht

Ochtendprogramma

Vanaf 09:30 kun je binnenlopen voor registratie. Om 10:00 beginnen we de dag gezamenlijk en tijdens het ochtendprogramma zijn er verschillende sprekers die hun visie op toegankelijke digitale dienstverlening voor laaggeletterden delen.

Tevens is er een paneldiscussie waarbij ervaringsdeskundigen in gesprek gaan met organisaties uit de publieke dienstverlening, zoals de Belastingdienst, Logius, Rode Kruis en de SVB.

Lunch

Om 12 uur kunnen we gezamelijk genieten van een verzorgde lunch. Ook kun je op dit moment kiezen uit 2 van de 5 verschillende workshops voor het middagprogramma.

Middagprogramma

Na de lunch is het tijd voor de twee workshops van je keuze. In deze sessies doe je inspiratie op hoe (digitale) dienstverlening vergemakkelijkt kan worden.

Hoe bouw je een toegankelijke website en hoe zet je video’s in om informatie toegankelijk te maken? Of leer meer over jouw dienstverlening door om te denken vanuit het perspectief van laaggeletterden, hoe herken je deze groep en waar verwijs je ze vervolgens naartoe?¬†Innovatie, toegankelijkheid en user-experience zullen hierbij centraal staan.

“Stel burgers centraal. Juist als het gaat om digitalisering van je dienstverlening.
Wees toegankelijk.”

– De nationale ombudsman

“Samen kunnen we het verschil maken”

– Geke van Velzen